Nissan e festoi 80 vjetorin e themelimit

Në shtëpinë e prodhuesit të veturave, Nissan, në fundvit kishte festë, e cila zgjati deri në ditët e para të vitit të ri. Marka japoneze e festoi 80 vjetorin e themelimit të saj. Në fakt, Nissan ishte themeluar më 26 dhjetor të vitit 1933. Në këtë periudhë, prodhuesi me seli në Yokohama ka ndërtuar disa…

Auto & Tek

08/01/2014 11:00

Në shtëpinë e prodhuesit të veturave, Nissan, në fundvit kishte festë, e cila zgjati deri në ditët e para të vitit të ri. Marka japoneze e festoi 80 vjetorin e themelimit të saj. Në fakt, Nissan ishte themeluar më 26 dhjetor të vitit 1933.

Në këtë periudhë, prodhuesi me seli në Yokohama ka ndërtuar disa vetura të suksesshme, me një rritje konstante të vlerës së saj në treg në Evropë, në dekadat e fundit.

Por, cilat ishin veturat e Nissan më të famshme dhe më të vlerësuara. Ja disa prej tyre, ndoshta familjare dhe të njohura për shumë nga ne.

Nissan 240Z Nissan 370Z Nissan GT-R Nissan Juke Nissan Leaf Nissan Micra Nissan Qashqai 80 vjet Nissan