“Ngela shtatzënë 11 vjeçe, e kuptova kur isha 4 muajshe”, rrëfimi i vajzës që s’abortoi dot kurrë

Në disa vende të botës nuk është dhe aq e lehtë të jesh femër.

Lifestyle

17/07/2018 12:50

Në qytete e shtete të caktuara, ato trajtohen si të jenë objekte pa të drejta për të vendosur për vetën e tyre, e për më tepër, mungon tërësisht informacioni mbi jetën seksuale.

Një nga këto vende “të frikshme” për femrat janë edhe Filipinet, ku gruaja shihet si qenie e parëndësishme, sa i përket aspektit të riprodhimit.

Në moshën 11 vjeçare, një vajzë ka mbetur shtatzënë.

Ajo e ka kuptuar pas katër muajsh, kur pa se barku po i rritej.

65% e grave në Filipine nuk përdorin masa mbrojtëse, pasi nuk i njohin aspak ato.

Videoja e mëposhtme tregon shumë për këto femra.