Nervozohet Gruevski, u tregon mediave se çfarë pyetje të bëjnë

Kryeministri i Maqedonisë, Nikolla Gruevski vazhdon të mos komentojë përmbajtjen e bisedave telefonike të publikuara nga lideri i opozitës Zoran Zaev ditëve të fundit.

Lajme

04/03/2015 21:08

Madje ai u nervozua dhe kërkoi që mediat të mos komentojnë përmbajtjen e bisedave, por organizatorët e përgjimit.

Por, kur u pyet nga ALSAT nëse edhe sharjet dhe kërcënimet që dëgjohen në telefonatën mes Jankullovskës e Stavrevskit përbëjnë të njëjtën vepër penale – tentativë për dhunë ndaj funksionarëve të shtetit, Gruevski kërceu sërish tek autenticiteti i bisedave, duke thënë se pret vërtetimin nga gjykata.

“Nuk është e saktë, ne në çdo ngjarje japim komente. Përmbajtjen do ta komentojmë kur të konfirmohet autenticiteti në proces gjyqësor, nëse konfirmohet”, tha ai.

Gruevski nuk iu përgjigj as pyetjes nëse në bisedat mes zëvendëskryeministrit Zoran Stavrevski dhe ministres së Brendshme Gordana Jankullovska ka indikacione për vepër penale “tentativë për dhunë ndaj bartësve të funksioneve më të larta shtetërore”, vepër për të cilën ngarkohet lideri i opozitës Zoran Zaev.

“Sa iu përket bisedave, siç e dini edhe vetë, dje u përgjigja se për autenticitetin e tyre nuk do të komentoj derisa nuk përfundon procesi gjyqësor”, tha ai.

Fakti që lideri i opozitës pranoi se komunikimi i koduar mes Zoran Verushevskit dhe familjes së tij është autentik, sipas Gruevskit, zbulon se lideri i opozitës ka gënjyer kur theksonte se nuk ka pasur kontakte me Verushevskin.

Megjithatë, Gruevski nuk u përgjigj se përse Verushevski do të komunikonte me kode, nëse ai ka qenë organizator i përgjimit, siç thotë Gruevski.

“Unë do ta parashtroja pyetjen ndryshe. Pse ndonjë njeri normal, nëse nuk bën krim, nëse nuk bën diçka të kundërligjshme, diçka antikushtetuese, do të komunikonte me mesazhe të koduara. Kjo është pyetja e vërtetë”, tha Gruevski.

Sipas Gruevskit vëmendja nuk duhet përqendruar vetëm tek përmbajtja e bisedave, por edhe tek organizatorët, urdhëruesit dhe ndihmësit e përgjimit masiv që, sipas tij, është kryer nga shërbimet e huaja sekrete, përmes instalimeve në Policinë e Maqedonisë.