Në çfarë ore duhet të pihet kafja e mëngjesit që të japë efektin e duhur?

Kafenë e mëngjesit është mirë ta pini prej orës 10 e jo më herët.

Lifestyle

16/08/2015 15:25

Efekti i kafes është më i dukshëm nëse atë ne do e pimë nga ora 10 e mëngjesit, pasi gjatë kësaj kohe do të vëmë re se kafeina do të veprojë në mënyrë më efikase, dhe do t’ju zgjojë më shumë dhe ju do të jeni në energjinë tuaj maksimale.

Nivelet më të larta të kortizolit sekretohen pikërisht në mes orës 8:00-9:00, dhe ai ndikon duke na dhënë energji dhe duke na zgjuar. Gjatë kësaj kohe kafeja është e panevojshme për shkak të kortizonit i cili lirohet në trupin tonë në mëngjes, i cili vepron si një kafeinë natyrale./telegraf.al