Ndahen çmimet e festivalit të filmit “Hyjnesha në fron”

Festivali i filmit “Hyjnesha në fron”, ka përfunduar tashmë edicionin e 16-të të tij. Ai është mbajtur me 15,16 dhe 17 dhjetor në Kino Armata. Për tri ditë me radhë në hapësirat e Kino Armata janë shfaqur për publikun filma vendorë dhe të huaj. “Hyjnesha në fron” ka ndarë çmime për disa kategori: Filmat e…

ShowBiz

19/12/2023 11:26

Festivali i filmit “Hyjnesha në fron”, ka përfunduar tashmë edicionin e 16-të të tij.

Ai është mbajtur me 15,16 dhe 17 dhjetor në Kino Armata.

Për tri ditë me radhë në hapësirat e Kino Armata janë shfaqur për publikun filma vendorë dhe të huaj.

“Hyjnesha në fron” ka ndarë çmime për disa kategori:

Filmat e metrazhit të shkurtër:

Filmi më i mirë: “Witness”;

Filmi me skenarin më të mirë: Alikija;

Aktori më i mirë: Avni Dalipi, “Ninullë”;

Regjisori më i mirë: Hamid Yoosefi, “Sphinx”;

Hyjnesha në Fron: Takbir.

Filmat e metrazhit të gjatë:

Filmi me skenarin më të mirë: Forbidden Womanhood;

Aktori më i mirë: Alban Ukaj, “Nji Prej Nesh”;

Regjisori më i mirë: Ergys Meta, “Nji Prej Nesh”;

Kinematografia më e mirë: Ariel: Back to Buenos Aires.

Hyjnesha në Fron: Nguye;

Çmimin për vepër jetësore iu dha të ndjerit, Xhevat Qorraj. /Lajmi.net/