Mustafa përkujton viktimat e Holokaustit

Kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, me rastin e Ditës Përkujtimore të Holokaustit, ka përkujtuar viktimat e krimeve naziste gjatë Luftës së Dytë Botërore, të kryera ndaj hebrenjve dhe popujve të tjerë.

Lajme

27/01/2016 16:11

Në një njoftim të Qeverisë thuhet se, në këtë ditë memoriale ndërkombëtare, kryeministri Mustafa ka shprehur solidaritetin e qytetarëve të Kosovës me hebrenjtë dhe të gjitha viktimat e Holokaustit, transmeton lajmi.net.

“Populli i Kosovës, i cili është përballur para pak vitesh me krime çnjerëzore, bashkëndjen dhe krenohet me forcën dhe virtytet e hebrenjve, të cilët përkundër ballafaqimit me krimet më të rënda në historinë botërore, janë sot simbol i faljes dhe pajtimit, duke mos harrur të kaluarën, por duke kontribuuar për të ardhmen e botës demokratike”, thotë kryeministri Mustafa.

Kryeministri Mustafa, po ashtu, theksoi se qytetarët e Kosovës ndihen mirë që kanë ofruar përkrahje për hebrenjtë në atë periudhë të rëndë, duke shtuar se komuniteti hebraik është edhe sot pjesë e rëndësishme e shoqërisë kosovare.

Me këtë rast, kryeministri Isa Mustafa ka shprehur mirënjohjen e Qeverisë dhe të popullit të Kosovës për kontributin e madh, veçanërisht të diasporës hebraike në SHBA dhe në Evropë, për çlirimin e Kosovës dhe për fazat e mëtejshme të ndërtimit të shtetit, thuhet në kumtesë.