Të Infektuar: 58.399

Të Shëruar: 51.081

Të Vdekur: 1.466

Mulliri i “Zotnisë” që i rezistoi kohës për 150 vite

19:16 | 5 Janar 2020

Mullini i "Zotnisë"

I ndërtuar rreth 150 vjet më parë, ky mulli dikur furnizonte me miell qindra banorë të rrethinës së Vushtrrinë.

Mulliri i “Zotnisë”, i cili gjendet në fshatin Smrekonicë të Vushtrrisë, përveç që ka shërbyer për bluarjen e grurit dhe misrit, ka qenë edhe pikëtakim i banorëve të kësaj pjese.

Mirëpo pse quhet mullir i “Zotnisë” dhe si u ble nga nga familja Mustafa.

Edhe pse që nga lufta e fundit në Kosovë ky mulli nuk është funksional, pronarët e tij, e ruajnë me shumë nostalgji.

Detajet tjera për mullirin i gjeni në storien e përgatitur nga Egzonë Idrizi. /Lajmi.net/