Molliqaj: Kurti ka lëshuar pe, po e kthen fuqishëm asociacionin me kriter etnik 

Dardan Molliqaj, kryetar i Partisë Socialdemokrate, ka thënë se kryeministri Albin Kurti, po e kthen fuqishëm asociacionin. Kështu ka deklaruar Molliqaj përmes një postimi në Facebook, ku ka shtuar se Kurti ka mungesë të vizionit për dialogun dhe se asnjë zgjidhje e qëndrueshme nuk do të vijë për sa kohë nuk shohim nga e ardhmja,…

Lajme

19/08/2022 13:20

Dardan Molliqaj, kryetar i Partisë Socialdemokrate, ka thënë se kryeministri Albin Kurti, po e kthen fuqishëm asociacionin.

Kështu ka deklaruar Molliqaj përmes një postimi në Facebook, ku ka shtuar se Kurti ka mungesë të vizionit për dialogun dhe se asnjë zgjidhje e qëndrueshme nuk do të vijë për sa kohë nuk shohim nga e ardhmja, shkruan lajmi.net.

“KURTI E HESHTI RIPËRCAKTIMIN E KUFIJVE, POR PO E KTHEN FUQISHËM ASOCIACIONIN.  Kurti, si luftëtar i paepur kundër ripërcaktimit të kufijve, njëmend e heshti këtë ide. Ama në vend të kësaj ideje, që është zgjidhja e vetme e qëndrueshme për paqe të përhershme, ai e ringjalli fuqishëm idenë Asociacionit me kriterin etnik. Brenda idesë së defunksionalizimit të brendshëm të Kosovës, që për më tepër nuk do t ‘sigurojë as njohje e as ulëse në OKB”, ka thënë pos tjerash Molliqaj.

Postimi i plotë:

KURTI E HESHTI RIPËRCAKTIMIN E KUFIJVE, POR PO E KTHEN FUQISHËM ASOCIACIONIN

Pa projekt e pa vizion, kështu janë ato personazhet që rriten nga dështimet e tjerëve, dhe përfitojnë nga puna e tjerëve. Kështu duket vazhdimësia. Fakti që ai u bë pjesë e këtij procesi, ku pozicionet e tij janë marrëveshjet e vitit 2011, nënkupton lëshim pe. Dhe jo që pozicionet e kaluara duhet mbajtur për ta ruajtur “fjalën e thënë”, por sepse pozicionet e reja të tij janë të vjetra dhe të dëmshme për Kosovën.

A nuk erdhi Kurti në pushtet pikërisht duke kundërshtuar kornizat mbi të cilat zhvillohej dialogu? Por siç po dëshmohet çdo ditë, ardhja e Kurtit në pozitë pushteti nuk është ndonjë ngjarje historike. Ai mbetet i frikësuar në lëvozhgat e projektit të vjetër të Asociacionit.

Kurti, si luftëtar i paepur kundër ripërcaktimit të kufijve, njëmend e heshti këtë ide. Ama në vend të kësaj ideje, që është zgjidhja e vetme e qëndrueshme për paqe të përhershme, ai e ringjalli fuqishëm idenë Asociacionit me kriterin etnik. Brenda idesë së defunksionalizimit të brendshëm të Kosovës, që për më tepër nuk do t ‘sigurojë as njohje e as ulëse në OKB.

Mungesa e vizionit për dialogun është prania e tepruar e vetes, deri në verbëri brenda tij dhe rreth tij. Asnjë zgjidhje e qëndrueshme nuk do të vijë për sa kohë shikimi nuk shkon kah e ardhmja. Llogaritë e Kurtit për ta zbatuar Asociacionin janë llogaritë e frikës për pushtetin e tij.

Kostoja e Asociacionit kushton më pak vota, thotë ai. Konflikti mbetet te dera sërish. Politika e ka të garantuar edhe në të ardhmen një armik të jashtëm qe shtrin tentakulat dhe gjeneron bashkëpunëtorë – armiq të brendshëm. /Lajmi.net/