Ministri Hamza sërish kundër vendimit për rritjen e pagave nga Haradinaj

15:55 | 12 Qershor 2018

Vendimi për rritjen e pagave nga kryeministri Ramush Haradinaj, dje nga Gjykata Kushtetuese, u cilësua se nuk e ka shkelur Kushtetutën e vendit.

E menjëherë në mbledhjen e sotme të qeverisë, kryeministri i vendit ka kërkuar që ky vendim të zbatohet, shkruan lajmi.net.

Haradinaj ka kërkuar nga Ministria e Financave dhe organet e tjera ta zbatojnë këtë vendim.

Por në votimin e këtij projektligji ka absentuar vetë shefi i kuletës së shtetit, Bedri Hamza.

Hamza ka deklaruar se i gjithë materiali është dashur të shqyrtohej nga zyra ligjore e kryeministrit.

Ministri i Financave edhe njëherë e theksoi se Kosova duhet të ketë sa më shpejtë ligjin për pagat.

Pas këtij vendimi të Haradinajt ka pasur reagime të shumta se Kosova nuk është e gatshme financiarisht t’i mbulojë gjithë këto shpenzime.

Madje si joligjor ky vendim është cilësuar edhe nga Agjencia Kundër Korrupsionit.

Me vendimin e Haradinajt, pagat u rriten edhe gjyqtarëve dhe prokurorëve, të cilët sipas ligjit pagën duhet ta kenë sa të një ministrit.

Haradinaj me rritjen e pagave do të ketë mbi 2 mijë e 950 euro, kurse ministrat mbi 2 mijë euro. /Lajmi.net/