Luftëtaret kurde, problem shumë i madh për xhihadistët e ISIS-it

Kurdët, një komb disa milionësh, i shtrirë në Irak, Siri e Turqi, shpesh herë i ndarë në fraksione dhe me probleme mes vete, janë bërë bashkë. Armiku i tyre i përbashkët ISIS, ka ndikuar t’i lënë anash ndasitë. Në frontin kundër ISIS-it janë angazhuar edhe shumë luftëtare kurde. 

Bota

18/08/2014 17:34

Sulmet e avionëve të SHBA-së mbi ISIS-in, kanë ndikuar lehtësimin e rrethimit të pikës strategjike të Digës së Mosulit. Avionët nga ajri dhe luftëtarët kurd nga toka, kanë ndërprerë avancimin e shpejtë të xhihadistëve suni. 

Përveç avionëve amerikanë, për luftëtarët e ISIS, në betejat me kurdët po u del edhe një problem tjetër i madh. 

Xhihadistët islamik të ISIS, e kanë me shumë qejf nëse vriten në front, por jo nga plumbi i shkrepur prej ndonjë femre. 

Në radhët e luftëtarëve kurd ka edhe shumë femra, dhe kjo po i tmerron luftëtarët e ISIS. 

“Xhihadistët nuk e preferojnë luftën kundër femrave, sepse nëse ata vriten nga një femër, mendojnë se nuk do të shkojnë në parajsë”, ka thënë një luftëtare kurde. (lajmi.net)