Lista e vendeve me përqindjen më të lartë të rasteve të përdhunimit në botë

Këtu është lista e vendeve me përqindjen më të lartë të rasteve të përdhunimit. Është për tu çuditur fakti që vende të zhvilluara si Kanada, Franca, Gjermania, Suedia e SHBA-të janë zhytur në këtë dukuri.

Lajme

07/02/2016 06:16

Kjo është lista e vendeve me përqindjen më të lartë të rasteve të këtij krimi./lajmi.net

10. Etiopia

Etiopia është vlersuar të jetë një nga vendet me më së shumti raste të përdhunimit. Nga një sondazh i bërë nga OKB rezultatet flasin për një 60% të femrave të cilat janë viktima të përdhunimit dhe jo vetëm kaq, në Etiopi është e njohur edhe dukuria e rrëmbimit të femrave për qëllime martesore. Diçka edhe më e keqe është se ato përdhunohen deri në momentin kur ngelin shtatzënë dhe mosha mesatare e të rrëmbyerave sillet prej 11-14 vjeç. Është raportuar se edhe ushtria e Etiopisë ka kryer përdhunime ndaj popullatës civile.

Highest-Rape-Crime-in-Ethiopia

9. Shrilanka

Forcat e sigurisë në këtë vend ende i përdhunojnë dhe i torturojnë të dyshuarit edhe pas luftës civile. Sondazhet e OKB dalin me rezultate se përdhunimet ndodhin edhe ndërmjet gjinisë së njejtë por më e keqja është se 64.9% kanë përdhunuar më shumë se një herë, ndërsa 11.1% e tyre kishin përdhunuar më shumë se 4 vajza apo gra.

Rape-Crime-in-Sri-Lanka

8. Kanadë

Numri i të dhunuarve shkon në 2.516.912 dhe kjo është vetëm 6% e totalit. Sepse sondazhet tregojnë se një në 17 gra është përdhunuar por vetëm 6% nga totali i rasteve janë raportuar në polici. 60% të viktimave të dhunimit janë rrahur dhe maltretuar.

Rape-Crime-in-Canada

7. Francë

Përdhunimi nuk është cilësuar krim deri në vitin 1980 në Francë dhe kjo ka ndikuar që ky shtet të ketë shkallë të lartë të përdhunimit. Raportohet për 75.000 raste të përdhunimit në vit që në total i bie 3.771.850 raste të raportuara që e vë Francën në pozitën e 7 të kësaj liste.

Rape-Crime-in-France

6. Gjermani

Një vlerësim thotë se 240.000 vajza dhe gra kanë vdekur në Gjermani deri më tani si rezultat i kësaj dukurie. Shifrat e rasteve të përdhunimit të raportuara në polici e rradhisin shtetin gjerman në vendin e 6 me një numër prej 6.507.395 të rasteve.

Stalins-army-of-rapists

5. Angli

Shumë e dëshirojnë jetën në Angli për shkak se është një vend i zhvilluar dhe i civilizuar por mbas kësaj kjo dëshirë doemos do të zbehet. Sondazhet flasin se rreth 85.000 femra janë dhunuar mesatarisht çdo vit në Angli, mbi 400.000 gra janë sulmuar seksualisht çdo vit dhe një në 5 femra të moshës 16 deri 59 vjeç është përdhunuar qysh në moshën 16 vjeçare.

Women Against Rape demonstration London

4. Indi

India është vendi ku përdhunimi seksual është më i njohuri për të mos thënë rutinë ditore. Raportohet për 24.923 raste të përdhunimit në vit që në krahasim me shtetet e tjera është pak, por këto raste janë që ndodhin vetëm nga të afërmit. Studimi më i fundit thotë që çdo 22 minuta në Indi raportohet një rast përdhunimi.

 

 

 

 

 

 

a

Indian women shout slogans as they protest against a recent gang-rape of a young woman in a moving bus in New Delhi, India, Thursday, Dec. 27, 2012. Indian Prime Minister Manmohan Singh pledged Thursday to take action to protect the nation's women while the young rape victim was flown to Singapore for treatment of severe internal injuries. (AP Photo/ Saurabh Das)

3. Suedia

Suedia në europë është vendi me më së shumti raste të përdhunimit dhe në vendin e 3-të në botë. Raportohet se çdo vit kjo dukuri fatkeqsisht ka ngritje dhe se raporti i femrave të dhunuara qëndron si 63 gra në 100.000 janë viktima të këtij krimi.

Protest-against-rape-in-sweden

2. Afrika e jugut

Njihet si kryeqyteti i përdhunimit me të drejtë sepse rreth 65.000 raste raportohen por është vetëm një përqindje sepse rastet e tjera nuk raportohen për shkak të frikës. Më shumë se 25% e meshkujve të Afrikës së jugut kishin pranuar se kan përdhunuar madje gjysma e tyre më shumë se një femër. Në këtë vend është i njohur edhe përdhunimi i fëmijëve. Dënimi për një të burgosur si shkak i përdhunimit është vetëm 2 vite.

MDG : South Africans call upon President Jacob Zuma to tackle the country's rape epidemic

1. SHBA-të

Vendi më i zhvilluar i botës qëndron në pozitën e parë me shkallën më të lartë të rasteve të përdhunimit. 99% të rasteve përdhunuesit janë meshkuj ndërsa 91% e viktimave janë femra dhe 9% e tyre janë meshkuj që kanë pësuar përdhunim nga gjinia e njejtë. Vetëm 14% e rasteve të përdhunimit raportohen në këtë shtet të zhvilluar i cili për këtë dukuri nuk meriton fare respekt.

Protest-against-rape-in-USA