Lidhja e sheqerit me sëmundjen e kancerit

Edhe pse përdoret në masë të madhe nga pothuajse të gjithë, sheqeri nuk është i shëndetshëm për ju madje ai po quhet edhe si “vdekja e bardhë” për shkak të lidhjes që ka me sëmundjen e kancerit.

Lifestyle

23/11/2016 22:05

Ekspertët shëndetësor thonë se konsumimi i tepërt në baza ditore i sheqerit mund të shkaktojë sëmundjen e kancerit, transmeton Indeksonline.

Në vitin 2012, më shumë se 50% e të gjithë amerikanëve konsumuan 1/2 kilogram sheqer çdo ditë, që i bie 180 kilogramë për një vit!

Për shkak të një mekanizmi që është i ekspozuar nga të gjitha qelizat e kancerit, sheqeri është ushqimi i preferuar i kancerit!

Dhe meqë gjysma e sheqerit të bardhë në SHBA vjen nga panxhar sheqeri, duhet të dini se shumica e panxharëve tani janë modifikuar gjenetikisht. Kjo është një tjetër arsye për të qëndruar larg nga “Vdekja e Bardhë “apo sheqeri.