Leonora Jakupi i kundërpërgjigjet Halimit për tokat në Skenderaj

Asemblistja e Vetëvendosjes në Komunën e Skenderajt, Ajnishahe Halimi, është shfaqur edhe njëherë me tone kritike ndaj vendimit për ndarjen e parcelave nga kjo komunë për disa njerëz që ajo thotë se janë të afërt me pushtetin e Sami Lushtakut.

Lajme

13/11/2014 00:07

Ajo ka shprehur bindjen se Leonora Jakupi, që është njëra nga përfitueset e një parcele është viktimë e pushteti. Për të ka thënë se është frikuar që të ballafaqohet direkt me të në “Interaktiv” të KTV-së. Por për të ka pasur një pyetje.

“A është e vetëdijshme Leonora Jakupi që është bashkëpunëtore në krim të organizuar?”, ka thënë Halimi. “Ajo është viktimë e këtij pushteti, njerëzve të fuqishëm. Jo vetëm unë por të gjithë në Skenderaj e dinë se prapa saj qëndron njeriu që sundon nga burgu, kush tjetër pos Sami Lushtakut. Një artiste nuk do të duhej të hynte në lojëra të tilla”, ka shtuar më pas ajo.

Halimi ka treguar për shkeljet e kritereve nga ana e Kuvendit Komunal, me rastin e ndarjes së këtyre parcelave.

“Në nenin 2 thuhet se formohet komisioni për vlerësimin e ankandeve publike. Është formuar komisioni prej 7 anëtarësh. Por nga ky komision janë shkelur procedurat. Për secilën prej 4 parcelave që janë ndarë ka pasur vetëm një ofertues, dhe këtu është shkelur kriteri i parë”, ka thënë Halimi.

“Çfarë është interesi publik nga këto dhënie. Në këtë pikë nuk ka kurrfarë sqarimi se çfarë do të përfitojnë banorët dhe çfarë do të përfitojë Komuna e Skenderajt. Komuna paraprakisht është dashur të merret vesh me banorët, me gojë ose me shkrim. Banorët janë informuar nga televizoni për këtë gjë”, ka thënë Halimi.

Halimi ka thënë se banorët kishin shfaqur më herët interesim për të sjellë investitorë aty, por komuna kishte refuzuar.

“Sepse investitorët nuk ishin Leonora, Driloni apo Rukolli. Ata tash ose nuk janë informuar, ose nuk kanë guxuar fare të lajmërohen në këtë ankand”, ka thënë Halimi për KTV.

Ndërkaq, këngëtarja Leonora Jakupi tha se nuk është e vërtetë që Komuna nuk ka informuar banorët.

Ajo tha se rastësisht ka marrë pjesë në ankand, pasi që paraprakisht ajo kishte dashur që të investonte në pronën e gjyshit të saj, por pasi që Komuna i kishte thënë se kjo është pronë komunale, ajo ka marrë pjesë në ankand dhe e ka fituar atë, pasi që ka dashur që të investojë në tokën e gjyshit të saj.

“Natyrisht që po e them shkurt, unë informacionin për ankandin e kam marr vesh nga fqinjët e mi. Është e pavërtetë që banorët kanë qenë të painformuar”.

“Unë kam shkuar në Komunë që të interesohem që pronën e gjyshit tim ta rinovoj ta rregulloj, dhe Komuna ka thënë se është tokë komunale dhe është e jashtëligjshme që të ndërmerret diçka. Ky ankand jo që më ka nxitë, e kam marr ofertën dhe kam vendosur që të konkurroj pikërisht për shkak të pronës së gjyshit dhe babit”.

“Unë realisht kam  dashur që të investoj në vendlindjen time, në tokën time”, tha Jakupi.