Lakrat e dobishme

Dimri nuk mund të paramendohet pa lakrat. Të freskëta ose turshi, si sallatë apo të mbështjella me mish, lakrat janë pjesë e rëndësishme e kuzhinës. Lakrat janë shumë të shëndetshme dhe kanë elemente interesante për ruajtjen e ekuilibrit biologjik. Lakrat kanë vlerë të ulët kalorike, ndërsa më të shëndetshmet janë lakrat turshi. Ato janë të…

Lifestyle

10/11/2013 14:00

Dimri nuk mund të paramendohet pa lakrat. Të freskëta ose turshi, si sallatë apo të mbështjella me mish, lakrat janë pjesë e rëndësishme e kuzhinës.

Lakrat janë shumë të shëndetshme dhe kanë elemente interesante për ruajtjen e ekuilibrit biologjik. Lakrat kanë vlerë të ulët kalorike, ndërsa më të shëndetshmet janë lakrat turshi.

Ato janë të pasura me vitamina C dhe përmbajnë materie mbrojtëse, duke ndikuar në parandalimin e shfaqjes së tumorit të gjirit tek femra.

Mjafton një pjesë lakrës për t’i përmbushur nevojat e organizimit. Krahas vitaminës C, lakra është e pasur edhe me vitaminë B, me kalcium, kalium dhe hekur.

Nëse duam ta bëjmë një krahasim, në bazë të studimeve, lakra e kuqe përmban më shumë vitamina sesa ajo me të gjelbra.

Atyre që kanë probleme me tretjen e ushqimit dhe që vuajnë nga mbipesha, u preferohet të konsumojnë sa më shumë lakra.