Ky fotograf vizitoi një fis mongol dhe fotografitë që i bëri janë të mahnitshme (Foto)

Disa mund ta quajnë këtë fis si ‘fis i shkretë’ apo ‘i humbur’, por ai është diçka më shumë se jeta moderne. Ata janë shumë më të veçantë. Globalizimi po shkel gjithnjë e më shumë në jetën e njerëzve fisnor. Ndërmjet asaj dhe bujqësisë totalitare që kërkon gjithnjë e më shumë tokë, bota mund të…

Fun

29/09/2015 09:47

Disa mund ta quajnë këtë fis si ‘fis i shkretë’ apo ‘i humbur’, por ai është diçka më shumë se jeta moderne. Ata janë shumë më të veçantë.

Globalizimi po shkel gjithnjë e më shumë në jetën e njerëzve fisnor. Ndërmjet asaj dhe bujqësisë totalitare që kërkon gjithnjë e më shumë tokë, bota mund të humbasë përfundimisht njerëz të tillë.

Dhe, kjo është ajo çfarë e bën aq interesant këtë fis në Mongoli të quajtur ‘Dukha’. Ata jetojnë krejtësisht ndryshe dhe po ‘refuzojnë’ që të pushtohen nga dominimi kulturor botëror, transmeton lajmi.net.

Ky fis ka jetuar në këtë regjion për shekuj dhe ka zhvilluar një lidhje të vërtetë me kafshët me të cilat jetojnë. Hamid Sadar-Afkhami, një fotograf i talentuar, u lejua kohët e fundit që t’i dokumentojë këta njerëz në një seri të fotografive.

Fisi ‘Dukha’ ka një stil unik, thotë ai. Shikoni fotografitë:

01-mongolian-reindeer 02-mongolian-reindeer 03-mongolian-reindeer 04-mongolian-reindeer 05-mongolian-reindeer 06-mongolian-reindeer 07-mongolian-reindeer 08-mongolian-reindeer 09-mongolian-reindeer 10-mongolian-reindeer 11-mongolian-reindeer 12-mongolian-reindeer13-mongolian-reindeer14-mongolian-reindeer15-mongolian-reindeer16-mongolian-reindeer