Të Infektuar: 57.028

Të Shëruar: 50.184

Të Vdekur: 1.433

Ky është shteti që e refuzoi kullën Eiffel, sepse iu duk e shëmtuar

10:09 | 14 Janar 2021

Origjina e kullës së Eiffel. Ju sigurisht nuk e keni ditur!

Besojeni apo jo, kulla Eiffel ishte e ndërtuar për Barcelonën, mirëpo qytetit iu duk shumë e shëmtuar, prandaj e refuzuan idenë e Gustave Eiffel, dhe ai u detyrua të zhvendoste projektin e tij ë tjetër vend, shkruan lajmi.net.

Fatmirësisht, ai gjeti një shtëpi për idenë e vetë, në Paris. Atje, kulla do të përdorej si pikë ekspozimi për harkëtarinë internacionale në 1889.

Por fatkeqësisht, edhe në Paris qytetarët nuk reaguan mirë. Ajo u kritikua shumë dhe u poshtërua, dhe një prej komenteve më të egra ishte që e quajtën “Asparagus metali”.

Kjo kullë nuk kishte plan që të qëndronte për shumë gjatë. Në fakt, ajo u ofrua të shitej për hekur, mirëpo e kursyen sepse doli të jetë e dobishme për ushtrinë franceze.

Ata e përdorën si kullë komunikimi. Kjo strukturë metali, filloj pas viteve 50 të bëhet paksa atraksion turistik, dhe në vitin 2002, ajo arriti numrin e  200 milionë vizitorëve.

Kjo e bëri monumentin më të vizituar në botë, që është krijuar nga një njeri. /Lajmi.net/