Kujdes në Natën e Shtrigave

17:00 | 30 Tetor 2013

N1

Edhe pse nuk do të jetë e njëjtë Nata e Shtrigave pa një kostum seksi si mace, ose pa lente, keni kujdes. Një studim ka thënë se nëse përdorni lente vetëm për një natë dhe i ktheni prapë, mund t’ju shkaktojnë probleme serioze me sytë. Lente me ngjyrë neoni janë të falsifikuara si pajisje mjekësore, […]

Edhe pse nuk do të jetë e njëjtë Nata e Shtrigave pa një kostum seksi si mace, ose pa lente, keni kujdes.

Një studim ka thënë se nëse përdorni lente vetëm për një natë dhe i ktheni prapë, mund t’ju shkaktojnë probleme serioze me sytë.

Lente me ngjyrë neoni janë të falsifikuara si pajisje mjekësore, të cilat duhet të jenë të aprovuara vetëm nga profesionistë të licencuar që kujdesen për sytë.

Pra, nëse mendoni t’i gjeni ato në blerje online, ose në dyqane të thjeshta, duhet ta keni parasysh se nuk janë të mira për sytë. Çdokush që shet lente pa pasur përvojë medicinave për sytë, ato shitje janë ilegale.

Patjetër duhet të shkoni t’i kontrolloni sytë, për t’i përdorur ato gjatë gjithë natës. Dhe nëse ndjeni diçka jo të përshtatshme derisa i keni ato në sy, për shembull skuqje ose dhimbje sysh, duhet t’i hiqni ato menjëherë.