Të Infektuar: 55.135

Të Shëruar: 48.572

Të Vdekur: 1.399

Kryetari i Skenderajt: Fermerët e dëmtuar nga vërshimet të aplikojnë për kompensim

11:45 | 14 Janar 2021

Kryetari i Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari ka thënë se vërshimet e fundit kanë bërë dëme të konsiderueshme në këtë komunë, sidomos në fushën e bujqësisë.

Jashari përmes një statusi në rrjetin social në Facebook ka shkruar se dëmet që u janë shkaktuar fermerëve nga vërshimet do t’iu kompensohen.

Ai tha se kompensimin e dëmeve ndaj fermerëve të prekur nga vërshimet do ta bëjë Qeveria e Kosovës përmes komunës.

Postimi i plotë:

Vërshimet e fundit që ndodhën edhe në komunën tonë kanë bërë dëme të konsiderueshme edhe në fushën e bujqësisë.

Gjatë këtyre ditëve kemi vizituar disa fermerë në zonat me të prekura nga vërshimet, duke parë nga afër dëmet e shkaktuara në fushat bujqësore.
Të gjithë fermerëve që janë prekur nga këto vërshime dhe u janë shkaktuar dëme ju bëjmë thirrje që të aplikojnë në komunën e Skenderajt, për të cilat dëme kompensimi do të bëhet nga Qeveria e Kosovës.

Aplikimi bëhet përmes kërkesave të cilat duhet të dorëzohen në administratën e komunës, deri me datën 20.01.2021.
Pas aplikimit komisioni i vlerësimit do të shqyrtojë të gjitha kërkesat dhe do të verifikojë dëmet e shkaktuara.

Në përkrahje të fermerëve! /Lajmi.net/