Kosovë-Maqedoni vetëm me letërnjoftime

Ministri i Jashtëm i Maqedonisë, Nikolla Poposki, nesër do të qëndrojë për vizitë zyrtare në Prishtinë.

Lajme

07/02/2016 17:57

Zv.kryeministri dhe ministri i jashtëm të Kosivës, Hashim Thaçi, si nikoqir, pritet ta takojë ministrin e jashtëm të Maqedonisë, Nikolla Poposki, të nënshkruajë dy marrëveshje,për kalim të kufirit mes dy vendeve me letërnjoftime, si dhe marrëveshja për hapjen e vendkalimit kufitar Stançiq-Bellanoc, të cilat më pas duhet të ratifikohen edhe nga parlamentet e dy shteteve.

Takimi i dy homologëve në Prishtinë, i është konfirmuar korrrspodentit tonë Besnik Iseni,nga ambasadori i Kosovës në këtë vend, Ylber Hysa.

Thaçi dhe Popovskipritet të diskutojnë edhe për autostradën Shkup-Prishtinë, si dhe për projektet e përbashkëta në nismat rajonale./RTK/