Kosova dhe Shqipëria afër nënshkrimit të dy marrëveshjeve të reja për shëndetësinë 

Ministrja e Shëndetësisë Ogerta Manastirliu është pritur në takim nga zëvendësministrja e Shëndetësisë në Kosovë, Dafina Gexha.

Lajme

10/06/2022 15:58

Pas takimit u tha se bashkëpunimi mes të dy vendeve do të shtohet edhe me dy marrëveshjet që priten të firmosen në mbledhjen e qeverive.

Marrëveshjet kanë të bëjnë me ofrimin e shërbimeve shëndetësore në zonat kufitare si në Prizren e Gjakovë dhe qasjen e lehtë të shërbimeve në sezonin turistike për qytetarët e të dyja vendeve.

Zëvendësministrja e Shëndetësisë, Dafina Gexha deklaroi se ka bashkëpunim të mirë mes të dyja vendeve në sektorin e shëndetësisë.

“Pavarësisht situatës së sezonit, në vazhdimësi kemi bashkëpunime që edhe më tej duhet t’i thellojmë. Kemi trajtimin e pacientëve me hemodializën, qasjen në Qendrën Klinike Spitalore Universitare “Nënë Tereza” në Tiranë për qytetarët e Republikës së Kosovës. Kemi qasjet në Spitalin e Prizrenit dhe Gjakovës për qarqet Kukës dhe Malësi e Gjakovës. Sot, natyrshëm qarkullojmë këndej dhe andej Drinit për jetë, familje, shkollë, punë, argëtim dhe turizëm. Sistemet tona shëndetësore duhet të rrisin edhe më tej bashkëpunimin në frymën e marrëveshjeve mes dy qeverive tona për të mbështetur këtë integrim”, u shpreh ajo. /euronewsal