Kompania që do të ndalojë konsumatorët të shikojnë pornografi nga rrjeti i tyre

Starbucks thotë se më në fund do të nisë një mjet për bllokimin e përmbajtjes për të parandaluar konsumatorët nga shikimi i pornografisë në dyqanet distribuese e saj.

Fun

29/11/2018 19:00

Firma ka në plan të nxjerrë filtrin deri në vitin 2019 – pothuajse tre vjet pasi u zotua fillimisht për ta bërë këtë, transmeton lajmi.net.

Starbucks deri më tani ende nuk ka treguar rrugën që do të ndjerë përzgjidhjen e problemit dhe se si do ta kompensojë këtë, por kompania thotë se ka testuar disa mjete, raporton Business Insider.

“Për të siguruar vendin e tretë të zënë nga kompania në botë, ne kemi identifikuar një zgjidhje për të parandaluar që kjo përmbajtje të shikohet brenda dyqaneve tona dhe ne do të fillojmë ta futim atë në ShBA në 2019,” tha një përfaqësues i Starbucks për Business Insider.

Grupet e avokatëve kanë vënë presion mbi Starbucks për vite me radhë për të bllokuar përmbajtje të tillë në WiFi të tyre. /Lajmi.net/