Kompania Durex: Kontrolloni gjithmonë këtë gjë, përpara se të përdorni prezervativin

Marka popullore e prezervativit “Durex” është duke lëshuar një paralajmërim mbi shqetësimet e qëndrueshmërisë së prezervativëve.

Lifestyle

02/01/2019 22:40

RB Health (Kanada), kompania mëmë e Durex, deklaroi  të enjten tërheqjen e markës së tyre ‘Real Feel’, duke deklaruar se prezervativët në fjalë nuk kaluan “testet e rrepta të qëndrueshmërisë afatgjatë”, transmeton lajmi.net.

“Nuk ka shqetësim të menjëhershëm të sigurisë për konsumatorët dhe vetëm barkodet specifike janë të prekura,” shkruante kompania në faqen e tyre. “Ne jemi duke punuar ngushtë me Health Canada dhe kemi vendosur të kujtojmë grupet e prekura”.

Prezervativi “nuk pritet të përmbushë specifikimet e presionit të supozuar” sipas paralajmërimit të lëshuar nga Health Canada, departamenti i Shëndetit Publik kanadez.

Më 30 korrik, Durex tregoi 10 lloje prezervativësh mbi shqetësimet e presionit të shqyerjes.

Prezervativët në fjalë, për të cilën paralajmëroi kompania, janë ashtu siç do të paraqiten më poshtë:

– Durex Real Feel(R) Extra Lubricated 10ct, 1000443254
– Durex Real Feel(R) 20ct, 1000356816. /Lajmi.net/