Komandanti NEWBORN

Monumenti i Pavarësisë do ta ndërrojë pamjen më 17 Shkurt. Ai do të jetë ushtarak. Fisnik Ismaili thotë se simbolika e këtij viti i dedikohet më së shumti atyre që dhanë jetën, që NEWBORN të jetojë.

Lajme

11/02/2014 19:21

Monumenti i Pavarësisë së Kosovës, NEWBORN, këtë 17 Shkurt do të jetë USHTARAK, sepse do të ngjyroset me larat e uniformave ushtarake të atyre që luftuan 15 vjet më parë, për ta çliruar Kosovën.

Autori i këtij monumenti, Fisnik Ismaili, në një postim në llogarinë e tij në Facebook, thotë se simbolika e këtij viti i dedikohet më së shumti atyre që dhanë jetën, që NEWBORN të jetojë.

“Për ta vazhduar traditën e ngjyrosjes së monumentit NEWBORN për çdo 17 shkurt, sivjet, për hir të flijimit të popullit tonë gjatë luftës së vitit 1999, sakrificës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe ndihmës kolosale të Aleancës Veriatlantike (NATO), do të kremtohet viti jubilar i 15-të i paqes në Kosovë, me pamje të uniformave ushtarake të asaj kohe.”

“Çdo shkronjë do t’i ketë larat e njërës prej ushtrive kryesore botërore të asaj periudhe, ose të uniformave me të cilat është identifikuar UÇK.”

“Simbolika e këtij viti i dedikohet më së shumti atyre që dhanë jetën, që NEWBORN të jetojë.”

“Qysh nesër do të fillojmë me përgatitjen e monumentit dhe gjatë ditëve në vijim do ta ngjyrosim sërish me ndihmën e qytetarëve, pa i krijuar asnjëherë shpenzime parasë së tatimpaguesit.”, ka shkruar Ismaili.