Kievi: Nuk do t’ia paguajmë borxhin Moskës nëse nuk e pranon marrëveshjen

Ukraina nuk do t’ia paguajë borxhet Rusisë nëse Moska nuk pranon të negociojë në ristrukturimin e marrëveshjes përfshirë me kreditorët tjerë, u shpreh kryeministri ukrainas, Arseny Yaseniuk.

Bota

25/10/2015 19:46

“Ne nuk do ta trajtojmë Rusinë ndryshe nga kreditorët tjerë ndërkombëtarë” – tha kryeministri, duke shtuar se nëse Rusia nuk dot pajtohet me termat e marrëveshjes të ofruara nga Kievi do të vendosë moratorium dhe nuk do ta paguajë kredinë.

Ukraina ka rënë dakord për një shkëmbim të borxhit me kreditorët për të mbushur një boshllëk të financimit prej 15 miliardë $ në programit të shpëtimit prej 40 miliardë $ të udhëhequr nga Fondi Monetar Ndërkombëtar./arbresh.info