Keni kohë që provoni të mbeteni shtatzënë, këto janë pozicionet seksuale më të mira

Nëse jeni duke kërkuar për pozicionet më të mirë seksuale për të mbetur shtatzënë, nuk ka ndonjë studim përfundimtar, por ato vërtetojnë që çdo pozicion është më i mirë nga një tjetër shprehen ekspertët në revistën: “të jesh nënë”.

Lifestyle

03/01/2019 16:12

Gratë mund të mbeten shtatzënë në çdo pozicion ndonjëherë dhe pa u përpjekur shumë. Megjithatë, respektimi i disa rregullave mund të rris shanset për të mbetur shtatzënë.

Kur jeni duke u përpjekur për të mbetur shtatzënë, ju kërkohet që spermatozoidët të shkojnë drejt vezës tuaj dhe njëri prej tyre të depërtojë brenda.

Për ta arritur këtë më me lehtësi, ekzistojnë disa pozicione seksuale që duhet praktikuar.

Pozicioni misionar: Ndoshta mënyra më e lehtë për të bërë këtë është përmes pozitës misionare, gruaj e shtrirë në pozicionin poshtë, pra klasiku.

Ky pozicion lejon depërtim të thellë, e cila do të sjellë pranë spermën në qafën e mitrës, dhe kjo ka shtuar avantazhin e gruas tashmë të shtrirë në mënyrë që sperma të qëndrojë më gjatë në trupin e saj.

Kur ju keni përfunduar aktin seksual, shtrëngoni gjunjët e mbledhura sikur i përqafoni duke qëndruar shtrirë të paktën 15 minuta, transmeton living.al.

Pozicione të tjera seksuale: Nëse pozicioni klasik apo misionar të bëhet shumë i mërzitshëm apo rutinë, ju duhet të ndërmerrni disa variacione.

Për shembull, ju nuk duhet të qëndrojë në krevat – ju gjithmonë mund të provoni gjëra jashtë në një shtrat, në dysheme, apo edhe në ndenjësen e pasme të automjetit tuaj (por sigurohuni që ju respektoni ligjet vendore).Një ide është që shtrihuni në shpinë, pjesa e legenit në buzë të krevatit. Partneri juaj mund të qëndrojë para jush (ose bie në gjunjë, nëse shtrati juaj është i ulët).

Avantazhi është, sapo të keni mbaruar, ju mund të qëndroni drejt atje mbi kurrizin tuaj për 15 minuta apo më shumë për t’i dhënë spermës një mundësi shtesë për të shkuar atje ku duhet të shkojë.Një tjetër pozicion është rear-entry , me partnerin pas jush, ndërsa ju jeni në gjunjë.

Ky pozicion lejon depërtim të thellë, e cila është e mirë për marrjen e spermës në qafën e mitrës, dhe si një përfitim i shtuar, shumë ekspertë e quajnë atë pozicion më të mirë, dhe më pas rrokullisuni me shpinë dhe qëndroni në shtrat për pak minuta.

Një nga pozicionet më të mira për lehtësimin është pozicioni lugë, ku ju përkuleni dhe partneri juaj depërton nga mbrapa(jo anus).

Përsëri duhet pak minuta të rrini shtrirë pas aktit seksual.Përsëri, nuk ka prova përfundimtare se psi çdo pozicion duhet të jetë magjik por nuk ka të keqe nëse përpiqeni për pozicione të reja, pasi çdo pozicion që ndihmon spermatozoidet të shkojnë sa më shpejt dhe të sigurt atje ku duhet.

Dhe mbi të gjitha, mos harroni të kënaqeni dhe të shijoni çdo pozicion që ju ndiheni ok dhe të gëzoni këtë kohë të veçantë me partnerin tuaj.