Kadri Veseli e nënshkruan dhe procedon projektligjin për Trepçën (Dokument)

15:43 | 5 Tetor 2016

Kryetari i Kuvendit të Kosovës Kadri Veseli ka nënshkruar sot gjatë ditës shkresën për projektligjin për Trepçën dhe ia ka shpërndarë atë menjëherë deputetëve për ta lexuar materialin për seancën e së premtes ku pritet edhe votimi në lexim të parë i projektligjit për gjigantin metalurgjik Trepça për seancën e së premtes ku pritet edhe votimi në lexim të parë i projektligjit për gjigantin metalurgjik Trepça.

Sipas draftit final të projektligjit për Trepçën, ky gjigant do të mbetet pronë e Republikës së Kosovës ndërsa më të zhvillimin e saj do të vendosin institucionet e shtetit, raporton lajmi.net.

Mësohet se projektligji për Trepçën është finalizuar nga zyra e kryeparlamentarit Veseli një ditë para se ky i fundit ta vizitojë gjigantin metalurgjik dhe të ndajë me minatorët lajmin se Trepça do të shndërrohet nga ndërmarrje shoqërore në ndërmarrje publike.

Dy ditë pas konfirmimit të Veselit në Kryesi se ligji për Trepçën do të miratohet të premten, Qeveria e Kosovës sot ka miratuar draftin final dhe e ka proceduar për miratim në Kuvend. /Lajmi.net/