Jeni pa gjumë? Ja 5 këshilla për të përballuar ditën

​Pagjumësia është një fenomen jo i rralle, veçanërisht në këto ditë të nxehta, kur të flesh gjumë mirë është thuajse një sipërmarrje.

Lifestyle

17/08/2015 08:50

Por ja ku na vjen në ndihmë një shkrim për këtë problem i marrë nga revista amerikane New York Magazine’s Science of Us.

1. Në radhë të para, pas një nate pa gjumë, asnjëherë mos e shtyni momentin kur duhet të zgjoheni. Kur bie zilja, duhet doemos të zgjoheni.
2. Asnjëherë mos shmangni ngrënien në mëngjes. Kjo është e vlefshme për çdo dite, por veçanërisht kur nuk keni fjetur, pasi ne këtë rast, me shume se çdoherë tjetër, truri ka nevoje për proteina dhe sheqerna.
3. Mos e ekzagjeroni me kafenë. Mjafton një filxhan
4. Mos vini syze dielli.
5. Mos merrni përsipër te kryeni ne mëngjes punët me te rëndësishme te ditës. /Gazeta Express