Jeni akoma beqarë? Epo fajin e keni vet sipas ekspertëve

12:29 | 26 Maj 2018

Sipas psikologëve ekziston një arsye pse shumë nga ne jemi akoma single. Jeni duke sabotuar veten dhe s’po e kuptoni! 

Kjo është diçka që ne nuk e kuptojmë gjatë kohës që e bëjmë, por njerëzit  luajnë një rol të rëndësishëm në statusin e tyre romantik. Por ç’është sabotimi i vetes?

Asgjë më tepër sesa thjesht sjelljet tuaja të përditshme. Ka njerëz që bllokojnë çdo mundësi vetëm sepse mendojnë se nuk janë tërheqës. Pra nëse i thua botës që nuk je gati për një lidhje, çfarë pret? Sabotimi i vetes në qendër ka frikën dhe pasigurinë tek vetja.

A ju ka ndodhur të gjeni justifikime nga të gjitha llojet vetëm për të shmangur një takim? Të gjithë këtë e keni bërë vetëm për të mbrojtur veten nga lëndimi, apo nga frika e refuzimit.

Padashur njerëzit e sabotojnë veten në 3 mënyra. Duke menduar se janë më mirë vetëm, ai/ajo do të më tradhtonte nëse lidhemi apo nuk kam kohë për këto punë.

Tani që e mësuat e dini çfarë të bëni apo jo? Hapi i parë: Mësoni të doni veten!