Jahjaga: Po shërojmë plagët e historisë së dhunshme

Në Ditën e Paqes, presidentja Atifete Jahjaga thotë se Kosova ende po shëron plagët e një të kaluare të rëndë, të një historie të dhunshme që kërkon drejtësi.

Lajme

12/06/2015 16:28

Sot, kur janë mbushur 16 vjet prej një fillimi të ri të Kosovës dhe popullit të saj, thotë se kujtohet puna, angazhimi dhe vizioni i të gjithëve për lirinë e vendit.

Sipas Jahjagës, kjo është historia e dhimbshme por krenare e Kosovës, që rilindi 16 vjet më parë me ndihmën e botës së përparuar, që humanizmin e shndërroi në vlerën më të lartë të shoqërisë demokratike, duke parandaluar të keqen dhe duke ndihmuar ndërtimin e një shteti të qytetarëve të barabartë.

“Një Kosovë ku toleranca, mirëkuptimi dhe mirëbesimi ndërmjet njerëzve dhe diversiteti kulturor e fetar, janë vlera të veçanta të saj dhe një Kosovë e mundësive të barabarta për të gjithë. Në këtë Ditë feste ne rikujtojmë angazhimin e plotë për ndërtimin e shtetit të së drejtës, ku ligji dhe rendi janë vlerat më të larta të tij dhe për një shtet të besueshëm e të respektuar në botë, që përmbushë obligimet e tij ndërkombëtare”, tha ajo.