Ja gjërat që duhet ti bëjnë të gjitha gratë para se të lindin 

16:45 | 8 Dhjetor 2021

Ekspertët kanë zbuluar disa gjëra që duhet të bëjnë të gjitha gratë para se të lindin.

Duket se prindërit e ardhshëm nuk mund të mendojnë për asgjë tjetër për nëntë muajt e ardhshëm, përveç foshnjës që presin.

Çdo moment i lirë i kushtohet detajeve në lidhje me ekzaminimet dhe analizat në shtatzëni, parashikimin e gjinisë dhe përgatitjen e dhomës së fëmijës, transmeton lajmi.net.

Vendim racional

Javët e fundit të shtatzënisë, më së shumti duhet të kalohen në përgatitje të mëdha për ardhjen në jetë të foshnjës, që nga blerja e krevateve, karrocave, pajisjeve të tjera dhe nevojave që do të jenë të nevojshme që në momentin që foshnja do të largohet nga materniteti. në spital, prindërit e ardhshëm thjesht parashikojnë disa gjëra për të cilat ata mund të pendohen më vonë.

Një nga gabimet më të mëdha të prindërve të ardhshëm është blerja e gjërave vetëm pasi të ketë lindur fëmija. Edhe pse ka disa vendime racionale për këtë, në rast se nuk e dini gjininë e foshnjës ose thjesht prindërit duan të sigurohen që gjithçka të shkojë mirë, është mirë që të paktën të rezervoni gjërat paraprakisht. Gjithashtu, disa gjëra të mëdha si krevat fëmijësh dhe komodina mund të priten me dorëzim.

E bukur dhe me cilësi të lartë

Kur blejnë një krevat fëmijësh, prindërit i drejtohen menjëherë pjesës ku janë shtroja e krevatit dhe rrethojat, duke zgjedhur ato që u duken të bukura dhe cilësore. Megjithatë, ajo që doli të ishte një nga gabimet e zakonshme është të harrosh të merrni më shumë komplete për shtratin.

Domethënë, dihet se sa shpesh në ditët e para foshnja duhet të ndërrojë rroba, qoftë për shkak të të vjellave, qoftë për shkak të pelenave shpesh të mbushura apo thjesht sepse prindërit ende nuk janë mësuar me të. Kjo do të thotë që çarçafët duhet ndërrohen që në ditën e parë. /Lajmi.net/