Të Infektuar: 1110

Të Shëruar: 843

Të Vdekur: 30

Ja ç’ndodh me trupin tuaj nëse ndaloni së masturbuari

19:26 | 14 Maj 2019

Një udhëzues i dobishëm i përfitimeve shëndetësore nga masturbimi së fundmi është vënë në pah.

Në vitin 2011, përdoruesi i Reddit Alexander Rhodes themeloi NoFap, një grup online i anti-seksit i cili pretendon se abstenimi nga pornografia dhe masturbimi për një periudhë kohore çon në “rritje dramatike të besimit social, shtimt ë niveleve të energjisë, niveleve të përqendrimit, motivimit, vetëbesimit, emocionalitetit dhe lumturi”.

Por a ka vërtet ndonjë përfitim prej abstenimit nga masturbimi? Me pak fjalë: Jo, transmeton lajmi.net.

Në të vërtetë nivelet e testosteronit përfshijnë disa faktorë, si mosha, koha e ditës dhe aktiviteti fizik. Ata janë provuar të rriten kur ngjallet dëshira seksuale.

Sido që të jetë, masturbimi sjellë një sërë beneficionesh për organizmin tonë. Ndiqeni listën e plotë të tyre më poshtë:

– Parandalon kancerin

– Ju ndihmon të zgjasni më shumë në shtrat

– Iu bën të ndiheni mirë

– Ua përforcon muskujt e pelvikut. /Lajmi.net/