Të Infektuar: 3703

Të Shëruar: 1946

Të Vdekur: 79

Ilaçi për trajtimin e Hepatitit C ndihmon 11 pacientë të shërohen nga koronavirusi

17:51 | 26 Mars 2020

Një ilaç i përdorur për trajtimin e hepatitit C është i sigurt për t’u përdorur në pacientët me koronavirus dhe mund t’i ndihmojë ata të shërohen, sipas një studimi.

Danopreviri i ilaçeve, i shitur si Ganovo, rezultoi efektiv ndaj 11 personave me simptoma ‘të moderuara’ të COVID-19, në kombinim me ilaçin ritonavir.

Shkencëtarët zbuluan se ishte i sigurt dhe nuk shkaktonte efekte të rënda anësore, duke rritur perspektivat e tij dhe duke u cilësua si ‘opsion premtues terapeutik’, thanë ata.

Trajtime të tjera përfshijnë ilaçe që shtypin HIV, trajtime për artritin lupus ose reumatoid dhe një medikament që është krijuar për të luftuar Ebolën.

Studiuesit nga një kompani kineze e bioteknologjisë dhe një spital në Jiangxi, Kinë, publikuan rezultatet e provës së tyre pa u shqyrtuar nga shkencëtarë të tjerë.

Ata iu dhanë 11 pacientëve një kombinim të danoprevir dhe ritonavir në një periudhë midis katër dhe 12 ditësh.

Të gjithë ata u shëruan dhe u deshën rreth dy ditë për të rezultuar negativ në testin për koronavirus. /Lajmi.net/