IKSHPK: Ajri jo i shëndetshëm në kryeqytet

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka njoftuar sot se ajri në kryeqytet është jo  shëndetshëm. Nga grafikoni që është postuar në faqen zyrtare të IKPSHPK-së vërehet ajër I ndotur, me indeks të cilësisë së ajrit (AQI) 153. IPKSHPK bën apel që daljet të reduktohen në vendet me ajër të ndotur, në mëngjes dhe…

Lajme

15/03/2024 10:02

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka njoftuar sot se ajri në kryeqytet është jo  shëndetshëm.

Nga grafikoni që është postuar në faqen zyrtare të IKPSHPK-së vërehet ajër I ndotur, me indeks të cilësisë së ajrit (AQI) 153.

IPKSHPK bën apel që daljet të reduktohen në vendet me ajër të ndotur, në mëngjes dhe në mbrëmje, sidomos personat me sëmundje kronike kardiovaskulare dhe respiratore, fëmijët dhe grate shtatzëna.

Më tej ky institut apelon që qytetarët ti përdorin sa më pak veturat dhe ta përdorin transportin public më shumë. /Lajmi.net/