Holanda mbështet sistemin prokurorial të Kosovës

Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, ka pritur sot në një takim njoftues, ambasadoren e re të Holandës në Prishtinë, Gerrie Willems.

Lajme

22/10/2015 15:53

Lumezi ka njoftuar ambasadoren holandeze se sfidë kryesore e Prokurorit të Shtetit mbetet luftimi i korrupsionit, krimit të organizuar, krimeve ekonomike dhe sigurimi i kushteve adekuate për funksionimin sa më të mirë të këtij sistemi.

Po ashtu Kryeprokurori Lumezi ka sqaruar veprimet që po i merr Prokurori i Shtetit, për të rritur efikasitetin në luftë kundër korrupsionit, për të pasur rezultate konkrete në luftën kundër kësaj dukurie negative dhe njëherësh ka vënë në pah edhe progresin e shënuar gjatë gjashtë muajve të fundit, thuhet në një njoftim për media.

Kryeprokurori Lumezi po ashtu  ka folur edhe për bashkëpunimin në mes Prokurorit të Shtetit dhe institucioneve tjera të zbatimit të ligjit, për koordinim të veprimeve për luftën kundër korrupsionit, si dhe për bartjen e kompetencave nga EULEX-i tek vendorët.

Po ashtu, Kryeprokurori Lumezi e ka njoftuar ambasadoren Willems, se ka marrë vendim për  emërim të komisionit mbikëqyrës për rastet penale të korrupsionit, i cili komision ka për detyrë që të vlerësojë veprimet e ndërmarra nga prokurorët e prokurorive themelore dhe Prokurorisë Speciale, në trajtimin e këtyre rasteve, duke shtuar se si kryeprokuror i Shtetit pret që këto raste të trajtohen me prioritet edhe nga gjykatat.

Ndërkaq, Ambasadorja holandeze, Gerrie Willems, i ka ofruar mbështetjen dhe përkrahjen e shtetit holandez, për sistemin prokurorial të Kosovës./lajmi.net