Guvernatori Mehmeti: Rritja ekonomike ishte 9.9%

Lajme

25/01/2022 09:05

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti tha se rritja ekonomike në vitin 2021 ishte 9,9% ,kurse remitencat arritën në 1.5 miliard euro.

Roli i BQK-së në ruajtjen e stabilitetit financiar në vend gjatë kohës së pandemisë sipas guvernatorit Mehmeti ka qenë krucial.

“Me fillimin e pandemisë ne kemi marrë masat e duhura për menaxhimin e aspekteve financiare që janë përgjegjësi e BQK-së”, tha ai sot në emisionin e mëngjesit “Mirëmëngjesi Kosovë”, në Radio Televizionin e Kosovës (RTK).

Ai tha se ka rritje të eksportit dhe shërbimeve. Sipas tij janë disa faktorë që kanë ndikuar që të kemi rritje ekonomike me.9.9%.