Gjenden të vdekur më shumë se 100 refugjatë (Foto)

Trupat e më shumë se 100 refugjatëve të vdekur janë gjetur në plazhet e Libisë.

Bota

05/06/2016 22:17

Kjo është tragjedia më e re e një varke që u fundos në jug të Greqisë teksa lundronte në Mesdhe.

Viktima janë në mesin e qindra refugjatëve që kanë humbur jetën në një tjetër fatkeqësi ujore, pasi një anije e tejmbushur me refugjatë u fundos teksa u nis nga Afrika e Veriut në drejtim të Italisë.

Kolonel Ayoub Gassim tha se rojet bregdetare libiane e kanë gjetur barkën bosh të enjten dhe se anija ishte përmbysur një ditë më parë.

Ai fajësoi Evropën duke deklaruar se nuk ka “bërë asgjë për të ndaluar emigracionin e paligjshëm nga Libia.

refugjatet 1 refugjatet 2 refugjatet 3 refugjatet 4 refugjatet 5