“Funksionon si një rrjetë”, çka thotë ish-guvernatori i BQK-së për pushtimin e tregut me para fals

Ish guvernatori i BQK-së, Fehmi Mehmeti  ka folur rreth monedhave falso në Kosovë. Ai tregon se si është pushtuar tregu nga monedhat falso, transmeton lajmi.net. “Dukuria e parave falso është e shprehur edhe në nivel të Ballkanit Perëndimor edhe në Shqipëri edhe në Maqedoni por edhe në Kosovë dhe funksionon si një rrjetë dhe kudo…

Lajme

29/11/2023 20:21

Ish guvernatori i BQK-së, Fehmi Mehmeti  ka folur rreth monedhave falso në Kosovë.

Ai tregon se si është pushtuar tregu nga monedhat falso, transmeton lajmi.net.

“Dukuria e parave falso është e shprehur edhe në nivel të Ballkanit Perëndimor edhe në Shqipëri edhe në Maqedoni por edhe në Kosovë dhe funksionon si një rrjetë dhe kudo që dedektohet dhe ku është burimi që janë prodhuar këto para falso, një informatë të tillë unë nuk e kam por po besoj se institucionet e sigurisë janë duke u marrur më këtë rast”, tha ai në Kanal10.

Mehmeti shton se dukurinë e parave falso nuk mundet ta parandalojë BQK-ja.