Të Infektuar: 40.117

Të Shëruar: 25.586

Të Vdekur: 1.026

Fauci – fëmijëve: Babadimri ka ‘imunitet të lindur’, nuk do ta përhapë koronavirusin gjatë Krishtlindjeve

17:26 | 20 Nentor 2020

Babadimri po vjen në qytet. Dhe, ai nuk po sjell COVID-19.

Të paktën, kjo është fjala nga Dr. Anthony Fauci, eksperti kryesor i sëmundjes infektive të SHBA-së.

“Babadimri është i përjashtuar nga kjo sepse babadimër, me të gjitha cilësitë e mira, ka shumë imunitet të mirë të lindur”, tha Fauci për “USA TODAY” këtë javë, transmeton lajmi.net.

Nuk duhet të jetë surprizë. Siç e dinë tashmë fëmijët, babadimri është mbinjerëzor. Ai fluturon nëpër botë brenda një nate, shpërndan miliona lodra dhe ha peshën e tij në biskota.

Por me miliona amerikanë tashmë të sëmurë me COVID-19, fëmijët kanë qenë të shqetësuar për babadimrin, veçanërisht këtë prag të Krishtlindjeve kur ai viziton miliona shtëpi.

Dhe nuk mund të mohohet që babadimri, për shkak se është më i moshuar dhe mbipeshë, në shikim të parë duket se rrezikon më shumë për të zhvilluar sëmundje të rëndë nga COVID-19.

Megjithatë, Fauci u thotë fëmijëve të mos shqetësohen.

“Babadimri nuk do të përhapë infeksione tek askush”, tha ai. /Lajmi.net/