Erdogan “urdhëron” turqit t’i zëvendësojnë dollarët me lira

Presidenti turk, Rexhep Tayyip Erdogan, ka zëvendësuar të gjitha dollarë në lira turke, kjo kërkesë është në përputhje me ankesën e tij drejtuar qytetarëve për të bërë të njëjtën gjë në mënyrë që të rrisë vlerën e monedhës kombëtare e cila është dobësuar, njoftoi AP, transmeton lajmi.net.

Bota

08/12/2016 18:28

Erdogan javën e kaluar u bëri thirrje qytetarëve për kursimet e tyre në valutë të huaj në ar dhe lirës turke t’i rritet vlera e monedhës kombëtare, e cila kohët e fundit ra në 3.5 lira me 1 dollar, nivelin më të ulët në më shumë se 10 vjet.

Shtetasit turq shpesh ruanin dollarë, euro, ose i investonin në ari, në mënyrë që të minimizonin  rreziqet në rast të zhvlerësimit të shpejtë të monedhës kombëtare, sipas AP. /Lajmi.net/