E përdorni çdo ditë, por e dëmton zemrën

Kujdes nga Clorexidina, një dezinfektues me përmbajtje antiseptike, i cili zakonisht përdoret për t’i pastruar dhëmbët dhe për problemet tjera orale. Autorët e një studimi të bërë nga revista ‘Free Radical Biology’ e ‘Medicine’, sugjerojnë se përdorimi i tepërt i produkteve që e përmbajnë këtë lloj antiseptiku mund ta vë në rrezik serioz shëndetin e…

Lifestyle

10/02/2014 18:33

Kujdes nga Clorexidina, një dezinfektues me përmbajtje antiseptike, i cili zakonisht përdoret për t’i pastruar dhëmbët dhe për problemet tjera orale.

Autorët e një studimi të bërë nga revista ‘Free Radical Biology’ e ‘Medicine’, sugjerojnë se përdorimi i tepërt i produkteve që e përmbajnë këtë lloj antiseptiku mund ta vë në rrezik serioz shëndetin e zemrës suaj.

Kështu që, bëni kujdes dhe konsultohuni me ekspertët e kësaj fushe, para se të përdorni mjete të tilla.