Droni “insekt” që pritet ta mposhtë ISIS-in

Një dron i cili duket si një insekt gjigant mund ta transformojë luftën kundër ISIS-it.

Bota

25/10/2015 17:35

Droni Zephyr UAV mund të qëndrojë në qiell për 90 ditë. Ai është përshkruar si ndryshues i taktikave në betejën kundër ekstremistëve në Irak dhe Siri. Në vete ka një satelit dhe fokuson si një aeroplan ndërkaq që kushton më lirë se të dyja këto.

Modeli për herë të parë u përfaqësua në shoun Ndërkombëtar të Pajisjeve për Mbrojtje dhe Siguri në Londër.

Droni ka një krah prej 28 metrash dhe është i mbuluar me panele solare./arbresh.info