Dokumenti i përgatitur për marrëveshje në mes të LAN e VV

Është përgatitur dokumenti i marrëveshjes së shumëpërfolur në mes të LAN dhe VV-së. Në bazë të këtij dokumenti, thuhet se LAN është pajtuar me kushtet e VV-së, siç është udhëheqja e dialogut me Serbinë dhe të tjerat. 

Lajme

09/09/2014 16:34

Dokumenti i marrëveshjes në mes të Bllokut LDK-AAK-Nisma dhe Vetëvendosjse, duke se ka marr formën e shkruar.

Koha.net, nga burime anonime, e ka siguruar dokumentin e shkruar nga LAN dhe VV, dokument i cili së shpejti pritet të nënshkruhet nga të dyja palët.

Ndër pikat e kësaj marrëveshjeje është “zhvillimi ekonomik i vendit, rritja e punësimit dhe e mirëqenies së qytetarëve, reformat substanciale në arsim dhe në shëndetësi, në forcimin e shtetit ligjor dhe lufta kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit”.

Veç këtyre, në dokumentin që e ka siguruar Koha.net, palët janë pajtuar që të “ndërmerren reforma institucionale, me qëllim të demokratizimit të vendit dhe rritjes së efikasitetit të institucioneve”.

Në Dokument gjithashtu shkruan se blloku LDK-AAK-Nisma është pajtuar me Vetëvendosjen që “të vendoset dialogu i hapur demokratik me pakicën serbe në Kosovë, për integrimin e plotë të tyre si qytetarë të barabartë të Kosovës nëpërmjet zhvillimit ekonomik dhe shoqëror”, raporton Koha.net.

Në këtë dokument, të siguruar nga Koha.net, përmendet edhe çështja e dialogut ndërshtetëror me Serbinë, duke thënë se duhet të vlerësohen rezultatet e marrëveshjeve të nënshkruara deri më tani.

Duhet theksuar se dokumenti në fjalë është një draft-dokument i cili edhe mund të pësojë ndryshime të vogla në draftin përfundimtar.

Ndërkaq, se është arritur marrëveshja mes Vetëvendosjes dhe bllokut LDK-AAK-Nisma për Kosovën e ka konfirmuar për Radion Evropa e Lirë edhe deputeti i VV-së, duke shtuar se ajo pritet të nënshkruhet së shpejti. /Koha.net/