Disa mënyra të thjeshta që do të iu ndihmojnë të shmangni gripin këtë dimët

14:00 | 25 Nentor 2021

Të gjithë kemi nevojë të jemi të përgaditur se si të mbrohemi nga gripi.

Stina e të ftohtit dhe gripit ka ardhur me fillimin e motit të ftohtë. Një person mesatarisht ka 2 deri në 4 ftohje në vit, dhe ndërsa të gjithë përdorin çajra ose ilaçe që kanë në shtëpi, është jetike të kujdeseni për veten për një shërim të shpejtë ose më mirë për të mos u sëmurë asnjëherë.

Shumë njerëz marrin pushim nga puna ose për të anuluar planet kur janë ftohur ose sëmurë. Pa pushimin e duhur trupi juaj nuk mund të rregullohet ose të forcojë sistemin e tij imunitar.

Parandalimi i fillimit të të ftohtit dhe forcimi i sistemit tuaj imunitar kërkon gjumë të rregullt, shtrirje dhe ushtrime të rregullta dhe një dietë të shëndetshme.

Këtu janë disa mënyra për të praktikuar kujdesin ndaj vetes gjatë sezonit të ftohjes dhe gripit, disa prej të cilave janë të dobishme për parandalimin dhe shmangien e sëmundjes, por të gjitha do t’ju ndihmojnë të arrini një shërim të shpejtë:

  • Gjumi i mirë do të thotë shëndet i mirë, pra flini sa më shumë
  • Larja e duarve nuk bëhet asnjëherë e tepërt! Lani duart sa më shumë
  • Merri sa më shumë vitamina, sidomos vitaminën C përmes ushqimit dhe jo suplementeve
  • Hani sa më shumë ushqime të shëndetshme dhe plot me vlera ushqyese. Shmangni ushqimet e shpejta
  • Pini sa më shumë pije të ngrohta, sidomos çajra natyral
  • Konsumoni antibakterialët natyral si xhinxheri, limoni etj. /Lajmi.net/