Disa mënyra për ta parandaluar djersitjen

12:10 | 25 Qershor 2019

Djersitja është njëra nga mënyrat e trupit për rregullimin e temperaturës.

Megjithatë, një shumicë njerëzish e konsiderojnë këtë proces sekrecioni si të shpifur, andaj tentojnë të marrin masa parandaluese për këtë, transmeton lajmi.net.

Në situata të këtilla, ekzistojnë disa strategji që iu ndihmojnë të reduktoni sasinë e madhe e djersitjes.

Ndiqeni listën e plotë të tyre:

Aplikoni anti-perspirant përpara gjumit

Anti-perspirantët funksionojnë në mënyrë të atillë që bllokojnë kanalet e djersës, në mënyrë që kjo e fundit të mos arrijë deri në sipërfaqen e lëkurës sonë.

Vishni rroba me ngjyra të ndezura

Mënyra më e mirë për të ndihmuar sekrecionin e tepërt të djersës është përzgjedhja e rrobave me ngjyra të ndezura. Ngjyrat e këtilla gjithashtu ndihmojnë të reflektojnë rrezet e diellit, në vend që t’i absorbojnë ato.

Shmangni ushqime të caktuara

Ekzistojnë disa ushqime që duhet t’i shmangni nëse jeni në një drekë biznesi ose në një situatë të caktuar sociale.

Trupat tanë reagojnë ndaj ushqimit pikant në të njëjtën mënyrë me ndonjë nxehtësie tjetër, duke çuar automatikisht në djersitje.

Gjithashtu, kafeina nuk është e këshillueshme, pasi stimulon gjëndrat tona veshkore dhe shkakton djersitje të pëllëmbëve të duarve, këmbëve dhe nënsqetullave. /Lajmi.net/