Daçiç: UNESCO bën mirë të mos hapë “kutinë e Pandorës”

Ministri i Jashtëm i Serbisë, Ivica Daçiç është shprehur se do të ishte shumë më mirë për UNESCO-n që të mos hapë “kutinë e Pandorës” me një pranim të mundshëm të Kosovës si anëtare të saj.

Lajme

16/08/2015 14:13

“Nëse Kosova anëtarësohet tani, radhës tjetër do të jenë disa rajone të tjera që nuk njihen nga Kombet e Bashkuara. Prandaj është kaq e rëndësishme për UNESCO-n që të mos hap ‘kutinë e Pandorës’. Pavarësisht se jemi të shqetësuar, më nuk na befasojnë veprimet e institucioneve ndërkombëtare. Nuk do të jetë hera e parë që e drejta ndërkombëtare do të shkelet”, u shpreh Daçiç.

Ai ka siguruar se Serbia do të bëjë gjithçka që ka në dorë për të penguar anëtarësimin e Kosovës në UNESCO.

“Kjo është arsyeja që unë dhe kryeministri Vuçiç kërkojmë nga të gjithë, nga shoqëria, nga Kisha Ortodokse Serbe, nga të gjitha komunitetet fetare, nga Akademia e Shkencave dhe e Arteve që të bashkojmë frocat dhe të ngrejmë zërin kundër anëtarësimit të Kosovës në UNESCO”, deklaroi ministri i Jashtëm serb.

Daçiç njoftoi më herët se Kosova ka dërguar aplikimin e saj për anëtarësim direkt në UNESCO, pasi Kombet e Bashkuara refuzuan që ta përcillnin atë.

Vendimi përfundimtar për këtë çështje do të merret nga kjo organizatë në nëntor të këtij viti. (Top Channel)