Çmimet e naftës dhe benzinës në rajon, ku kushton më lirë e ku më shtrenjtë (Foto)

Rënia e çmimit në naftës në tregjet ndërkombëtare, ka reflektuar edhe te ne. Por, pavarësisht kësaj, në rajon çmimet e naftës dhe derivateve të saj, nuk janë të njëjta.

Lajme

02/05/2015 17:37

Lajmi.net, ka realizuar një krahasim duke marrë çmimet e naftës gjatë ditës së sotme në Kosovë dhe në disa vende të rajonit, duke përfshirë edhe Shqipërinë, Malin e Zi dhe Maqedoninë.

Nga ky krahasim del që në Kosovë, çmimet e naftës dhe të benzinës janë më të ulëtat në rajon, duke përjashtuar këtu vetëm Maqedoninë për naftën, ka çmim më të ulët se sa në Kosovë, ndërsa benzina atje tregtohet me çmim më të lartë.

Ndërsa, Shqipëria i prinë listës në anën tjetër. Nafta dhe benzina atje, kanë çmimet më të larta në rajon.

Çmimet: 

Kosovë: Nafta – 1.07 euro; benzina – 1.08 euro 

aaa

Shqipëri: Nafta – 175 lek = 1.25 euro, benzina 182 lek = me 1.30 euro 

a

Maqedoni: Nafta – 54.50 denar = 0.88 euro, benzina 69 denar = 1.12 euro 

aaaa

Mali i Zi: Nafta 1.15 euro, benzina 127 euro. (lajmi.net)

aa