Të Infektuar: 1110

Të Shëruar: 843

Të Vdekur: 30

Cila është rrënja e shumë kushteve shëndetësore kronike?

23:35 | 5 Prill 2020

Inflamacioni është rrënja e shumë gjendjeve shëndetësore kronike, ka të bëjë edhe me sëmundjet autoimunitare.

Hulumtimet kohët e fundit kanë gjetur një rol të suksesshëm për kanabidiol (CBD) në trajtimin e inflamacionit, raporton “alternativemedicine”, transmeton lajmi.net.

CBD është një përbërës kanabinoid jo psikotrop i Cannabis sativa. CBD mbart veti të fuqishme anti-inflamatore dhe imunosupresive, duke përkthyer në efekte anti-inflamatore.

Këto efekte ofrojnë shpresë të madhe për ata që vuajnë nga kushte, të tilla si skleroza e shumëfishtë, e shkaktuar nga inflamacioni në sistemin nervor qendror.

Inflamacioni kronik afatgjatë është një shqetësim serioz shëndetësor. Mund të shkaktojë dëme afatgjata të organeve, duke rezultuar në kushte shëndetësore si sëmundje kardiovaskulare, dëmtim të veshkave, sëmundje të frymëmarrjes dhe dhimbje në nyje, midis shumë të tjerëve.

CBD gjithashtu mund të jetë një metodë jo farmaceutike në trajtimin e këtyre kushteve, kështu që potenciali i trajtimit për të përmirësuar jetën dhe kushtet e të sëmurëve të tij në një mënyrë natyrale dhe të shëndetshme garanton konsideratë të veçantë. /Lajmi.net/