​Çfarë zbulon dorëshkrimi për karakterin tuaj dhe si mund të ndryshohet ai

Ndoshta keni dëgjuar më parë se një dorëshkrim mund të jep informacion për personalitetin e dikujt.

Fun

05/03/2022 23:23

“Grafologji” quhet aftësia e interpretimit dhe identifikimit të dorëshkrimeve. Por a e dini se funksionon dhe anasjelltas? Në grafoterapi, lidhja midis shkrimit dhe personalitetit të shkrimtarit përdoret për të arritur ndryshime të synuara në sjellje dhe personalitet.

Ndryshimi i shkrimit të dorës mund t’ju ndihmojë të hiqni dorë nga zakonet e këqija dhe madje të parandaloni depresionin.

Çfarë tregon shkrimi juaj i dorës për ju

Hapi i parë është të kuptoni se çfarë thotë në të vërtetë shkrimi juaj i dorës për karakterin tuaj.

Shkruani me shkronja të mëdha apo të vogla? A janë shkronjat anuar majtas apo djathtas? Keni një letër të thjeshtë apo të zbukuruar? Grafologjia përfshin të gjitha këto dhe ju lejon të nxirrni përfundime për personalitetin tuaj.

Këtu janë disa rregulla themelore të grafologjisë:

• Shkronjat e mëdha: një person bujar, ekstrovert

• Shkronjat e vogla: të besueshme, introverte

• Shkronjë e thjeshtë: inteligjente

• Letër e zbukuruar: vjehrra

• Shkrimi i anuar djathtas: i sigurt, impulsiv

• Shkrimi i anuar majtas: kokëfortë

• Shkrim i sheshtë: një person i kontrolluar, inteligjent

• Shkronjat e ndërlidhura: intuitive, e shoqërueshme

• Letrat private: produktive, krijuese

• Presion i fortë në letër: emocional, i ndjeshëm

• Presioni i lehtë i letrës: person i rezervuar

Si të ndryshoni personalitetin me shkrim dore

Tiparet e personalitetit që pasqyrohen në shkrimet tuaja mund të ndryshohen me anë të grafoterapisë. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se letra duhet të shihet gjithmonë si një e tërë. Shkrimi juaj si shprehje është po aq i larmishëm sa edhe personaliteti juaj.

Prandaj këshillohet që shkrimi juaj të analizohet tërësisht nga një grafolog. Nëse mund të identifikohen tipare negative, ju mund t’i kundërshtoni ato në mënyrë aktive me një formë tjetër shkronjash. Shkrimi i ndryshuar arrin nënndërgjegjen tuaj, kështu që ju mund të thyeni modelet e vjetra të zakonshme dhe të vendosni të reja. Në këtë mënyrë ju mund të shpëtoni nga stresi, të luftoni alergjitë apo edhe të parandaloni depresionin.