Çfarë e nxitë skuqjen e syve?

Ndonjëherë sytë na skuqen na dhembin dhe na kruhen shumë. 

Lifestyle

05/12/2016 23:30

Simptoma të tjera të konjunktivitit janë loti i shpeshtë në sy dhe sklepa të ngjitshëm. Shumë persona vrasim mendjen cili është shkaku i kësaj gjendjeje irrituese, pa e ditur se janë shumë nxitës.

Jason Yosar, nga universiteti i Queensland, shpjegon format e ndryshme dhe si mund t’ju ngjitet.

Konjunktiviti është një sëmundje e syrit që është përfolur që në antikitet. Okulistët e lashtë romakë, në recetat e tyre përfshiheshin sëmundje me uthull për trajtim, shkruan tvklan, përcjellë Klan Kosova.

Megjithëse kurat kanë ndryshuar gjatë viteve, sëmundja jo.

Konjunktivitit është një sëmundje që prek membranën e tejdukshme të syrit. Duhet të jeni të kujdesshëm ndaj pluhurave dhe solucioneve që i hidhen pishinave dhe larja e syve është e rëndësishme gjithashtu.