Çfarë bën e gjithë klasa për shokun është një mrekulli e vërtetë (FOTO)

6 vjeçari Zejd Coralic nga Sarajeva, Bosnjë, është i shurdhër.

Bota

09/02/2016 13:01

 

Vitin e kaluar nëna e tij kishte vendosur ta dërgoj atë në një shkollë normale, por ai nuk ndihej i lumtur pasi që nuk mund të komunikonte me askënd.Entire class learn sign language so they can communicate with deaf friend

Mësuesja Sanela Ljumanovic, kishte provuar ta ndihmojë atë me disa truqe të saj dhe kishte provuar të komunikoj me të, por asgjë s’kishte mjaftuar, raporton lajmi.net.

Prandaj, ajo kishte vendosur që të ua mësoj të gjithë klasës ku gjendej Zejd gjuhën e shenjave, që pastaj të gjithë të mund të komunikonin.In this photo taken Thursday, Feb. 4, 2016, Bosnian Anisa Setkic-Sendic, a sign language teacher, explains sign language to children at an elementary school in Sarajevo, Bosnia. In 2003, Bosnia adopted laws that allow children with disabilities to be fully integrated into society, including schools. Children with special needs are supposed to have professional assistants who sit with them in class, translating or otherwise helping them participate. But in practice, impoverished Bosnia barely has enough money to keep normal schools functioning and children with disabilities are left to the care and imagination of their parents and the good will of school staff. (AP Photo/Amel Emric)

Pas 3 muajve, të gjithë nxënësit e klasës së parë të shkollës fillore’ Osman Nakas’, e kishin kryer kursin bazik të gjuhës së shenjave, transmeton lajmi.net.

Nëna e tij, Mirzana Coralic, kishte thënë për Zejd se tani ai shkon me qejf në shkollë sepse është shumë i lumtur dhe i motivuar.

Shokët e Zejd e duan gjuhën e shenjave aq shumë saqë kanë filluar të ua mësojnë edhe prindërve të tyre në shtëpi, transmeton lajmi.net.In this photo taken Thursday, Feb. 4, 2016, Bosnian boy Zejd Coralic, center, participates in a class with other children at an elementary school in Sarajevo, Bosnia. In 2003, Bosnia adopted laws that allow children with disabilities to be fully integrated into society, including schools. Children with special needs are supposed to have professional assistants who sit with them in class, translating or otherwise helping them participate. But in practice, impoverished Bosnia barely has enough money to keep normal schools functioning and children with disabilities are left to the care and imagination of their parents and the good will of school staff. (AP Photo/Amel Emric)

Mësuesja e Zejd, tani shpreson ta propozoj gjuhën e shenjave për ta futur në plan mësimor pasi që e ngrit vetëdijesimin e fëmijëve për njerëzit që nuk dëgjojnë. /lajmi.net